Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu www.rabatio.com

  1.   Informacje ogólne 

            Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług elektronicznych poprzez Serwis Rabatio.com 

  2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest firma OWL z siedzibą w Bydgoszczy przy ul. Drozdów 15/, 85-446, NIP 9671399689, REGON 368769161.

  3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego. 

  4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

  5. Serwis zbiera następujące dane i informacje o użytkownikach:

    1. adres e-mail - poprzez dobrowolne zapisanie się do naszego newslettera.
    2. adres IP - w celu wykonania usługi serwisu na podstawie umowy.
    3. pliki "cookies" (patrz polityka plików "cookies").

  6. Serwis zbiera określone dane i informacje w następujących celach:

    1. Adres e-mail gromadzony jest w celach marketingowych, czyli w celu wysyłania mailowo informacji o promocjach, konkursach i wydarzeniach. Użytkownik w każdej chwili może cofnąć zgodę na przetwarzanie adresu e-mail w celach wysyłki newslettera bez żadnych konsekwencji. Cofnięcie zgody nie ma wpływu na usługi świadczone do momentu cofnięcia zgody.

    2. Adres IP jest niezbędny do wykonania usługi serwisu, czyli udostępnieniu informacji o promocjach i rabatach.

    3. Informacje gromadzone w plikach "cookies" wykorzystywane są w celach statystycznych, w celu dostosowania oferty serwisu odpowiednio dla użytkownika oraz w celu ulepszaniu usług świadczonych przez serwis.

  7. Dane zgromadzone przez serwis przekazywane są następującym podmiotom:

    W celu świadczenia usług poszczególne dane przekazywane są partnerom serwisu, aby usługi świadczone były w jak najlepszy sposób dla użytkowników serwisu. Serwis korzysta z pomocy następujących grup podmiotów zewnętrznych:

    1. Serwisy obsługi newslettera.
    2. Sieci afiliacyjne.
    2. Serwisy hostingowe.
    3. Programy analityczne.
    4. Programy statystyczne.

  8. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego.

  9. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych. 

  10. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie. 

  11. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

  12. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis Rabatio.com Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

    W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w zakładce - KONTAKT.

 

Nie przegap żadnych kodów rabatowych! Zapisz się do Newslettera już dziś!